Mijn visie

Fokken

Ik zal altijd fokken om het ras te verbeteren, niet om te vermeerderen. Dit houdt in dat de honden die ingezet worden in de fok vrij zijn van alle, door de rasvereniging gestelde, erfelijke afwijkingen en daarbij voldoen aan de rasstandaard zoals deze bedoeld is. Tevens is het doel ook om een zo'n laag mogelijk COI (inteelt percentage) te bereiken binnen de nesten. 

Het doel is om zachte honden te creëren met een zeer hoge will to please. In mijn opinie hoort een Labrador een hond te zijn die met weinig correcties te trainen is, geen "harde kop". Dit vond ik vooral in de lijnen uit de UK en daarom komen mijn honden voornamelijk uit Engelse en Schotse lijnen. 

Ik fok echter geen huishonden, pups zullen over het algemeen enkel verkocht worden aan sport- en werkhuisjes. 

 

Socialisatie

Pups zullen in het nest gesocialiseerd worden dankzij ESI (Early Scent Introduction) & ENS (Early Neurological Socialisation). Daarnaast zullen de pups vanaf 9 weken het nest mogen verlaten, dit is wat laat vergeleken andere fokkers maar wij willen de tijd nemen om alle pups te laten wennen aan het slapen in individuele benches en het aanleren van goede gewoontes om ze zoveel mogelijk klaar te stomen voor het leven bij hun nieuwe baasjes. Hierdoor zal de overgang van fokker naar eigenaar minder stressvol zijn en gemakkelijker gaan. 

 

Titerbepaling 

Honden worden enkel ingeënt na titerbepaling als blijkt dat de hond de nodige antistoffen ontbreekt. 

 

Ontlastingsonderzoek & ontworming 

Honden worden ontwormd na ontlastingsonderzoek als blijkt dat de hond daadwerkelijk wormen heeft.