Nestplanning

2025

 

Naar verwachting zal Haimi in mei 2025 voor de eerste keer gedekt worden door FTW Beechdales Newman, George. U mag uiteraard altijd een berichtje sturen voor meer informatie omtrent deze combinatie. 

FTW Beechdale's Newman - George.

Stambomen

 

Wij werken niet met een wachtlijst, wel met een interesselijst. U mag ons daarom altijd een mail sturen of ons contactformulier invullen. Wij horen graag wat u met de pup wil gaan doen en mag u de voorkeuren omtrent geslacht, temperament etc. aangeven. Hier zullen wij rekening mee houden bij het plaatsen van de pups. Voorkeur voor bijvoorbeeld een bepaalde tint geel wordt niet geaccepteerd. 

 

De toekomstige pups mogen vanaf 9 weken het nest mogen verlaten (15 weken als het gaat om een pup die naar het buitenland gaat), dit is wat laat vergeleken andere fokkers maar wij willen de tijd nemen om alle pups te laten wennen aan het slapen in individuele benches (zowel 's nachts en overdag) en het aanleren van goede gewoontes om ze zoveel mogelijk klaar te stomen voor het leven bij hun nieuwe baasjes. Hierdoor zal de overgang van fokker naar eigenaar minder stressvol zijn en gemakkelijker gaan. 

 

Indien een van de ouders een drager betreft van een erfelijke ziekte, zullen de pups in het nest getest worden met Embark of Laboklin zodat u op de hoogte bent of u een drager of vrije hond aankoopt. De prijs van een pup wordt door deze test niet beïnvloed, omdat het onze keuze is om een ​​vrij x drager combinatie te maken.

Een hond die vrij is, heeft de ziekte niet en kan de genetische afwijkingen ook niet
doorgeven aan zijn nakomelingen.

Een drager heeft één gezond en één ziek gen. In geval van een recessief
overervende aandoening is hijzelf niet ziek, maar kan hij de ziekte wel doorgeven.